Jobbet känns som en deltids tjänst.

Att sitta i grävaren på veckorna känns nästan som en halvtid om man gämför med hur drygt det kan vara på helgerna då vi sliter i garaget. Kanske inte är jobbigt men ofta jävlas det och man får bli upprörd flera gånger per dag, det sliter på både humör och psyke.

Men med facit i hand tycker jag att vi har gjort det bra under helgen. Vi har ju till och med kört jungfru tur med farsans Arrow. Dock var väl det i Fredags? Men men, vad har vi gjort då?

Jo vi skruvade ju ihop motorn och började mäta lashcaps (brickorna man justerar ventilspelet med). Toppen var limmad, momentdragen och samma sak med lyftargalleriet.

 




Det visade sig ganska snart att det bara var att riva av toppen. Inga av förra årets lashcaps sortiment funkade att använda nu med diverse nya ventiler och nya säten. Så pappa tyckte vi skulle riva av toppen och allt för att slipa ventilskaften på dom ventilerna som var för långa. Och det gjorde vi.


Måttade upp ventilerna med micrometer samt räknade fram hur mycket dom skulle kortas, sedan åkte vi till Stil Service inne i Umeå och fick låna deras ventilslip. Och farsan var en hejjare på att manövrera den.



Nu är toppen limmad, momentad och även lyftargalleriet och vi har mätt fram vilka mått vi måste ha på dom nya lashcapsen och fårr ihop 16st som passar bra. Så nu har vi önskat ventilspel på både insug och avgas.

Imorgon kommer nog pappa att lämmna våra listor och lashcapsen som ska slipas till Svensk Motor Teknik så vi får ihop en sortimentlåda igen. Känndes jävligt drygt att riva av toppen men så här nu i efterhand var det riktigt smidigt.



Sedan så påbörjade vi den nya huven på allvar. Vi är ganska smarta då vi slår våra knölar ihop jag och pappa. Dvs. då vi inte bråkar om vad som är rätt eller fel,  eller hur huven såg ut förut. Men jag tror vi kommer få till den riktigt bra, bättre än tidigare till och med. 

Men det är många timmars jobb kvar på huven. Efter denna säsong (om huven är hel) så tänker jag gjuta av den och göra en form, vem vet man kanske rullar i någon kurva, crashar i hög fart igen, då är det nog läge att ha en form så man slipper allt detta jobb.



Det tar sig, dock så måste vi lyfta in ett skrotblock och topp för att få på förgasarna så vi kan se vart scoopet ska vara och så att vi inte gör huven för smal. Men det är ju ganska fort gjort om man ser till det hela.

Det var nog allt för denna helgen, fullt ös medvetslös mao..

Det kommer köras ett Poker Run i Umeå den 4/7, för mer information så besök: http://www.team58.se/POKERRUN
tveka inte att anmäla er om ni har en båt som kvalar in!

Mvh
Peter Johansson


Kommentarer
Postat av: Elin

Roligt att se att säsongen strax börjar och att ni kommit igång. Ska försöka ta oss ner och se hur det går för er =) Lycka till med allt!

2009-05-25 @ 11:45:53
URL: http://elinilsson.blogg.se/
Postat av: Elin

Lite besviken att det inte blev nå båtåkning, hade vart skoj men vi tar det nån annan helg för jag lär komma ner fler gånger =)

Kom nu på EDPS i helgen och ha skoj i Pit-stan =)

2009-06-02 @ 11:29:35
URL: http://elinilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0